-
Úvod do degustace
Ve dvoudenním kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností a prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Získáte orientaci v praktické degustaci vína, jeho chuti, vůni či v případných vadách. Kurz je určen jak vinařským nadšencům,… -
Základy sommelierství
Dvoudenní obsáhlý kurz jak pro vinařské nadšence, tak pro odborníky za praxe. Dozvíte se spoustu informací o práci sommeliéra, o víně, (historie, odrůdy), vinařských oblastech. Naučíte se, jak víno správně vybírat, degustovat a podávat. Vše bude… -
Řez révy vinné
V kurzu získáte sebevědomí a kuráž nebát se stříhnout do révového keře. Dozvíte se spoustu informací o řezu révy vinné a v praktické části si tuto dovednost vyzkoušíte a osvojíte. Cíl kurzu Seznámit posluchače se základními styly vedení… -
Základy vinařství
Na dvoudenním kurzu získáte znalosti o výrobě vína, o technologických a enologických postupech. Kurz je určen jak milovníkům vína a vinařským nadšencům, tak i odborníkům z praxe. Na první teoretickou část navazuje druhý den zaměřený na exkurze ve… -
Zelené práce ve vinici – podlom
Jednodenní kurz vám umožní získat základní dovednosti a praktické znalosti o tzv. zelených pracích ve vinici. To jsou veškeré pracovní operace během intenzivního růstu letorostů, v tomto případě jedna z nejdůležitějších – podlom. Cílem… -
Základní choroby a škůdci révy vinné
Jednodenní kurz Vám umožní získat základní znalosti o běžně se vyskytujících chorobách révy a škůdcích, naučíte se je rozeznávat a dozvíte se také „jak s nimi zatočit“. Cílem kurzu je seznámit posluchače s typickými chorobami (zejména… -
Základy vinohradnictví
Dvoudenní obsáhlý kurz pro milovníky vína, nadšence do vinohradnického oboru, malovinaře i znalce. Dozvíte se spoustu informací o pěstování révy vinné, druzích révy, řezu, vedení a jiné známější i méně známé informace, časem prověřené, ale i…