Člověk a zdraví I.
Jednoletý studijní program (2 semestry) Člověk a zdraví I., jehož podtitul může znít Co skutečně jíme a jak to ovlivňuje naše zdraví, se zaměřuje na aktuální a široce diskutované téma zdravého životního stylu, výživy a kvality potravin. Účastníci se pod vedením odborníků z Mendelovy univerzity v Brně seznámí s tím, jak genetika, chuťové preference a životní styl ovlivňují naše zdraví – a jakou roli v tom hraje složení a původ potravin. Přednášky se věnují například označování a falšování potravin, kvalitě masných a mléčných výrobků, zpracování sacharidů a dalším důležitým aspektům moderní výživy. Nechybí ani zajímavosti z oblasti méně běžných potravin, jako jsou včelí produkty nebo jedlé květy.
Součástí programu jsou rovněž exkurze a terénní cvičení, které nabídnou praktický pohled na témata probíraná v rámci výuky.
Organizace studia
- Forma výuky: prezenční
- Termín: Přednášky probíhají ve výukovém období jednotlivých semestrů (říjen až prosinec; březen až květen), a to 1 x týdně.
- Čas: pondělí 9.00 – 11.30 hod.
- Místo: Učebna E02 (Institut celoživotní vzdělávání MENDELU, Zemědělská 5, Brno)
- Platba za semestr (10 přednášek, resp. 12 přednášek): 850 Kč (zvlášť mohou být zpoplatněny vybrané exkurze či terénní cvičení)
- Program přednášek naleznete ZDE.
- Přihlašování bude možné od 5. 5. 2025 v 8.30 hod.