Člověk a zdraví I. (2024/2025)
Jednoletý studijní program (2 semestry) Člověk a zdraví I. reaguje na velmi diskutované téma zdravého životního stylu a s ním související téma kvality (nezávadnosti) potravin na našich stolech, vč. problematiky označování a falšování potravin. Od genetiky, apetitu a životního stylu, který má vliv na naše zdraví se v přednáškách odborníci Mendelovy univerzity v Brně dostanou až k rozborům jednotlivých druhů potravin – zaměří se například na oblast masných a mléčných výrobků nebo na zpracování sacharidů. V paletě přednášek nechybí také méně obvyklé součásti lidského jídelníčku jako jsou včelí produkty nebo jedlé květy. Přednášky jsou doplněny exkurzí a terénním cvičením.
Jako BONUS jsme pro jarní semestr zařadili 2 přednášky navíc bez navýšení ceny.
Organizace studia
- Forma výuky: prezenční
- Rozsah: 22 x 150 minut
- Termín: Přednášky probíhají ve výukovém období jednotlivých semestrů (říjen až prosinec; březen až květen), a to 1 x týdně.
- Čas: pondělí 9.00 – 11.30 hod.
- Místo: Učebna E02 (Institut celoživotní vzdělávání MENDELU, Zemědělská 5, Brno)
- Platba za semestr (10 přednášek, resp. 12 přednášek): 850 Kč (zvlášť mohou být zpoplatněny vybrané exkurze či terénní cvičení)
- Program přednášek naleznete ZDE.
- Přihlašování je možné od 7. května 2024 9.00 hod.