Surikata

Základy sommelierství

2. 11. 2016 -

Kurz pro milovníky vína, pochopení souvislostí o víně, potěší Vaši mysl, srdce i chuťové pohárky. Další běh kurzu proběhne 16. a 17. února 2017. Možnost koupi dárkového poukazu!

Základy sommelierství


Komu je kurz určen

pro širokou veřejnost, zájemce o danou problematiku, milovníky vína a ty, kteří se chtějí naučit jak správně víno vybírat, degustovat a podávat.


Obsah kurzu

  • poznání zásad při podávání vína, jeho příprava před podáváním
  • parametry servisu na degustace
  • snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín
  • historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii
  • vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín
  • praktické ukázky servírování a degustace vína (jednotlivých druhů)

Informace o lektorovi

Odborný garant kurzu a vyučující Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. působí jako asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství: odborný garant a vyučující předmětů Sommelierství, Vinařské praktikum, vyučující v předmětu Sklepní hospodářství, Technologie speciálních vín, Senzorická analýza vína II. Je pravidelný účastník sommeliérských soutěží a hodnocení, enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství a 3násobný mistr ČR v sekání sektů.


Rozsah kurzu

  • 1. den - teoretická + praktická výuka v areálu Mendelovy univerzity v Brně, 8 vyuč.hodin. Výuka prvního dne zahrnuje také ochutnávku vybraných druhů vín.
  • 2. den - návštěva Národního salonu vín ve Valticích: program A1 - volná degustace http://www.salonvin.cz/salon-vin/oteviraci-doba-programy/

Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí a stud.materiálů obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.


Termín kurzu

16. a 17. 2. 2017


Cena kurzu

2 900,- Kč (kurz je akreditovaný, osvobozen od DPH)

Cena kurzu zahrnuje náklady na lektora, stud.materiál, víno, občerstvení, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět, vstupné do Národního salonu vín.

    Možnost dárkového poukazu. 


Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Fotogalerie


Kontakty

organizační zajištění

Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz

odborný garantka kurzu

Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Akademický pracovník - asistent - Ústav vinohradnictví a vinařství (ZF)
+420 519 367 253
kamil.prokes@mendelu.cz


Přihlašovací formulář

Osobní údaje

*nezbytné údaje k odeslání přihlášky

Fakturační údaje

Souhlasím s obchodními podmínkami

  

Antispam

Fotogalerie