Surikata

Základy sommelierství

12. 9. 2017 -

Kurz pro milovníky vína, pochopení souvislostí o víně, potěší Vaši mysl, srdce i chuťové pohárky. Další běh kurzu proběhne 17. a 18. 1. 2018. Možnost koupi dárkového poukazu!

Základy sommelierství


Komu je kurz určen

pro širokou veřejnost, zájemce o danou problematiku, milovníky vína a ty, kteří se chtějí naučit jak správně víno vybírat, degustovat a podávat.


Obsah kurzu

  • historie a význam slova sommelier
  • sommelier a jeho význam a funkce
  • rozdělení vín v ČR a ve světě
  • významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí)
  • historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii (praktická ukázka vín)
  • popis vín - vzhled, vůně, chuť, celkový dojem (praktická ukázka s víny) 
  • hodnocení vína a hodnotící systémy (praktická ukázka vín)
  • zásady při podávání vína, jeho příprava před podáváním, skladování vína
  • snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín (s praktickou ukázkou snoubení vín s drobným občerstvením)
  • parametry servisu a praktické ukázky servírování (šumivé, bílé a červené víno)

V průběhu kurzu ochutnáte minimálně 30 vzorků vín.


Informace o lektorovi

Odborný garant kurzu a vyučující Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. působí jako asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství: odborný garant a vyučující předmětů Sommelierství, Vinařské praktikum, vyučující v předmětu Sklepní hospodářství, Technologie speciálních vín, Senzorická analýza vína II. Je pravidelný účastník sommeliérských soutěží a hodnocení, enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství, 3násobný mistr ČR v sekání sektů, vítěz (1.místo) Sommelier České republik
Zdroj: https://breclavsky.denik.cz/podnikani/ceskym-sommelierem-roku-je-kamil-prokes-20171027.html
y 2017 a vítěz (1.místo) Majstrovství somelierov Slovenska 2017.


Rozsah kurzu

  • 2denní kurz; teoretická + praktická výuka v areálu Mendelovy univerzity v Brně (Zemědělská 5), 6,5 vyuč.hodin/denně (13 hodin celkem)

Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí a stud.materiálů obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.


Termín kurzu

17. a 18. 1. 2018


Cena kurzu

3 300,- Kč (kurz je akreditovaný, osvobozen od DPH)

Cena kurzu zahrnuje náklady na lektora, stud.materiál, víno, občerstvení.

    Možnost dárkového poukazu. 


Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Fotogalerie


Kontakty

organizační zajištění

Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz

odborný garantka kurzu

Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Akademický pracovník - asistent - Ústav vinohradnictví a vinařství (ZF)
+420 519 367 253
kamil.prokes@mendelu.cz


Přihlašovací formulář

Osobní údaje

*nezbytné údaje k odeslání přihlášky

Fakturační údaje

Souhlasím s obchodními podmínkami

  

Antispam

Fotogalerie