Člověk a zdraví

Jednoletý studijní program (2 semestry) Člověk a zdraví reaguje na velmi diskutované téma zdravého životního stylu a s ním související téma kvality (nezávadnosti) potravin na našich stolech, vč. problematiky označování a falšování potravin. Od genetiky, apetitu a životního stylu, který má vliv na naše zdraví se v přednáškách odborníci Mendelovy univerzity v Brně dostanou až k rozborům jednotlivých druhů potravin – zaměří se například na oblast masných a mléčných výrobků nebo na zpracování sacharidů.  V paletě přednášek nechybí také méně obvyklé součásti lidského jídelníčku jako jsou včelí produkty nebo jedlé květy. Přednášky jsou doplněny exkurzí a terénním cvičením.

Organizace studia

  • Forma výuky: prezenční (při omezení prezenční výuky přechod na vysílání na kanálu YouTube)
  • Rozsah: 20 x 150 minut
  • Termín: Přednášky probíhají ve výukovém období jednotlivých semestrů (říjen až prosinec; březen až květen), a to 1 x týdně.
  • Čas: pondělí 12.30 – 15.00 hod.
  • Místo: Učebna E02 (Institut celoživotní vzdělávání MENDELU, Zemědělská 5, Brno)
  • Cena za semestr (10 přednášek): 680 Kč
  • Program přednášek naleznete ZDE.