Webináře zaměřené na interaktivní výuku a tvorbu moderních studijních opor

Pro akademické pracovníky, vědecko-výzkumné pracovníky a studenty doktorského studia MENDELU jsme připravili 2 webináře, ve kterých se mohou zdokonalit ve tvorbě studijních opor a prakticky si vyzkoušet různé aplikace pro zpestření výuky.

Jak používat aplikace pro zpestření výuky?

Na webináři si představíme několik aplikací pro zpestření online i offline výuky. Konkrétně aplikace pro hlasování (Mentimeter, Poll Everywhere), testy a kvízy (Kahoot, Socrative) či kolaborativní výuku (Mural, Miro, Jamboard a další). Z každé oblasti si minimálně jeden vyzkoušíme na připravených cvičeních.

Cíle

Absolventi webináře budou:

  • znát několik aplikací pro zpestření vysokoškolské výuky vhodných pro jakýkoliv obsah,
  • umět tyto aplikace prakticky využít.

Termín konání

30. 10. 2024, 10 – 11.30 hod.

Online, aplikace ZOOM

Jak vytvářet skripta a handouty v aplikaci Canva?

Na webináři si představíme několik aplikací pro tvorbu skript a handoutů a na konkrétním příkladu aplikace Canva si prakticky vyzkoušíme, které typy materiálů v ní lze produkovat, jakými funkcemi a nástroji aplikace disponuje a jak může příprava vlastních materiálů v této aplikaci probíhat.

Cíle

Absolventi webináře budou:

  • znát několik aplikací pro tvorbu skript a handoutů,
  • znát funkce a nástroje vybrané aplikace,
  • umět tyto aplikace, jejich funkce a nástroje prakticky využít pro tvorbu vlastních materiálů.

Termín konání

21. 11. 2024, čas: 10 – 11.30 hod.

Online, aplikace ZOOM

Lektor

PhDr. Tomáš Langer

Absolvoval andragogiku a personální řízení na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, obory sociologie a andragogika na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, dále Certifikovaný kurz lektorů vzdělávání dospělých a Certifikovaný kurz manažerů vzdělávání dospělých. V současnosti je lektorem a konzultantem firemního vzdělávání, dále lektorem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, šéfredaktorem časopisu Firemní vzdělávání a expertem Evropské platformy pro vzdělávání dospělých EPALE. Je autorizovaným zástupcem pro zkoušky z profesní kvalifikace Lektor/lektorka dalšího vzdělávání a Manažer/manažerka dalšího vzdělávání. Lektoruje kurzy převážně v oblasti lektorských a prezentačních dovedností, přednáší na konferencích a publikuje odborné články v časopisech.

Cena

Účast na webinářích je pro zaměstnance a studenty doktorského studia MENDELU zdarma. Jejich příprava a realizace je financovaná z projektu Národního plánu obnovy pro oblast VŠ (2022-2024).

Podmínky účasti

  • Zaslání přihlášky (viz níže); v přihlášce máte možnost výběru, který z webinářů volíte (můžete se přihlásit i na oba, napište do poznámky)
  • Uzávěrka přihlášek: 3 dny před konáním daného webináře.

Kontakty

Organizační zajištění
Ing. Šárka Moravcová

Přihlášení na kurz

Více aktualit

Všechny aktuality