Dvoudenní kurz pro začátečníky a domácí experimentátory, kteří se chtějí o sýrech a jejich výrobě dozvědět více. Kurz je rozdělen na teoretickou a praktickou část.
Obsah kurzu
Teorie:
- mléko jako surovina pro výrobu čerstvých sýrů
- stanovení syřitelnosti mléka
- zpracování sýřeniny
- solení sýrů
- jakostní parametry čerstvých sýrů
Praxe:
- praktická část bude zaměřena na výrobu čerstvých sýrů
- senzorické hodnocení čerstvých sýrů
Na výuce se podílejí zaměstnanci Ústavu technologie potravin.
Rozsah kurzu
2denní
1. den 6 vyučovacích hodin, 2. den 4 vyučovací hodiny; teoretické i praktické výuky
Výuka probíhá v budově M (MENDELU, Ústav technologie potravin, Zemědělská 1, Brno), praktická výuka probíhá v mlékařském poloprovozu Ústavu technologie potravin.
Termín kurz
rok 2023, bude upřesněno
předběžné přihlášky přijímáme již nyní
pátek celý den, sobota dopoledne
Cena kurzu
3 400,- Kč
Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory a materiál nutný pro výrobu sýrů a studijní materiály.
Možnost vystavení dárkového poukazu.
Výstup kurzu
Kromě získaných znalostí, studijních materiálů a vlastnoručně vyrobených výrobků, obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.
Podmínky účasti
zaslání přihlášky
úhrada účastnického poplatku
Kontakty
Přihlášení na kurz
Více aktualit
-
Nástavbový kurz kurzu Hmyzí škůdci okrasných dřevin. Kurz se věnuje dalším druhům, na které se v úvodním kurzu z časových důvodů nedostalo. Pro snadnější orientaci půjde o rozdělení druhů na škůdce na listnatých a jehličnatých dřevinách,…
-
Tělo jako nástroj prezentace
“Stojíš jako tvrdý y.” “Mácháš rukama jak smyslů zbavenej.” “Jako obsah dobrý, ale ty vypadáš jako hromádka neštěstí.” “To bylo hrozný, vždyť ty jsi na publikum útočil jako buldozer, HorstFuchs by se od tebe mohl učit!” Možná jste… -
Komentovaná prohlídka zahrad v Lednici
Komentovaná prohlídka unikátních zahrad pro všechny, kteří se zajímají o zahradu a zahradní architekturu, nejen pro absolventy kurzu Základy zahradní architektury. Chcete se dozvědět něco více o zahradní architektuře? Projít si s odborníkem… -
Přihlašování k bakalářskému studiu zahájeno
Spustili jsme přihlašování k bakalářskému studiu v oblasti učitelství a neučitelské pedagogiky. Přihlášky budeme přijímat do 15. 4. 2023. Zájemci se mohou hlásit do těchto akreditovaných studijních programů: Aplikovaná pedagogická studia …2. 1. 2023 -
Aktuální nabídka kurzů
Pro zájemce z řad široké veřejnosti, zaměstnance i studenty MENDELU připravujeme řadu kurzů. Spoustu z nich jinde než na Mendelově univerzitě nenajdete. Své znalosti si můžete osvěžit či doplnit v odborných, jazykových a zájmových kurzech. Svým… -
Studium pro asistenty pedagoga
Kvalifikační studium je určeno všem zájemcům, kteří vykonávají nebo mají zájem vykonávat funkci asistenta pedagoga a mají úspěšně ukončené minimálně základní vzdělání. Vzdělávací program je zaměřen na získávání vědomostí a dovedností, které jim…2. 1. 2023 -
Dárky pro klienty Domu důstojného stáří
Ve středu 21. 12. 2022 navštívili členky Klubu U3V "Dům důstojného stáří" v Brně Maloměřicích, kde předaly dárky pro jejich klienty. Za tuto krásnou vánoční akci děkujeme!22. 12. 2022 -
Jarní aranžování
Kurz je určený všem zájemcům, kteří si chtějí vytvořit jarní a velikonoční dekorace, kterými si mohou zkrášlit svoje obydlí. V kurzu získáte informace o jarní a velikonoční symbolice, o možnostech zpracování jednotlivých materiálů, využití jarních… -
Senioři v krajích
Právě teď vychází další číslo zpravodaje Senioři v krajích. V aktuálním dvojčísle magazínu najdete rozhovor s vedoucí Univerzity třetího věku MENDELU Kateřinou Pevnou o vzdělávání seniorů a mezigeneračním učení. Číslo se také věnuje výsledkům…1. 12. 2022 -
Řez révy vinné
V kurzu získáte sebevědomí a kuráž nebát se stříhnout do révového keře. Dozvíte se spoustu informací o řezu révy vinné a v praktické části si tuto dovednost vyzkoušíte a osvojíte. Cíl kurzu Seznámit posluchače se základními styly vedení…