Výroba sýrů pro začátečníky
12. 1. 2022 -
Kurz je určen pro začátečníky a domácí experimentátory, kteří se o této komoditě a její výrobě chtějí dozvědět více.
Výroba sýrů pro začátečníky
Komu je kurz určen
Kurz je určen pro začátečníky a domácí experimentátory, kteří se o této komoditě a její výrobě chtějí dozvědět více.
Obsah kurzu
Teorie:
- mléko jako surovina pro výrobu čerstvých sýrů
- stanovení syřitelnosti mléka
- zpracování sýřeniny
- solení sýrů
- jakostní parametry čerstvých sýrů
Praxe:
- praktická část bude zaměřena na výrobu čerstvých sýrů
- senzorické hodnocení čerstvých sýrů
Odborná garantka kurzu a lektorka: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
Dále se na výuce v kurzu podílejí zaměstnanci Ústavu technologie potravin
Rozsah kurzu
2denní kurz (1. den 6 vyuč. hodin, 2. den 4 vyuč. hodiny) teoretické i praktické výuky, výuka probíhá v budově M (MENDELU, Ústav technologie potravin), praktická výuka probíhá v mlékařském poloprovozu Ústavu technologie potravin.
Výstup kurzu
Kromě získaných znalostí obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.
Termín kurz
16. a 17. 9. 2022; pátek celý den, sobota dopoledne
Cena kurzu
3 400,- Kč
Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory a materiál nutný pro výrobu sýrů a stud.materiály.
Možnost vystavení dárkového poukazu.
Podmínky účasti
- zaslání přihlášky
- úhrada účastnického poplatku
Kontakty
organizační zajištění
Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz
odborná garantka
Ing. Alena Saláková, Ph.D.
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav technologie potravin (AF)
+420 545 133 257
alena.salakova@mendelu.cz

Chcete
studovat
na ICV MENDELU?
Vše, co potřebujete vědět: