Výroba zdravých těstovin

16. 4. 2019 -

NOVINKA! Kurz je určen pro milovníky kvalitních těstovin, kteří se o této výrobě chtějí dozvědět více. Jak pro širokou veřejnost, tak pro odborníky z potravinářské praxe.

Výroba zdravých těstovin


Komu  je kurz určen

Kurz je určen pro milovníky kvalitních těstovin, kteří se o této výrobě chtějí dozvědět více. Jak pro širokou veřejnost, tak pro odborníky z potravinářské praxe.


Obsah kurzu

Účastníci kurzu se seznámí s novými poznatky ze zpracování mouky na kvalitní těstoviny. V teoretické části si osvětlíme témata jako suroviny, jejich jakost, dávkování, koření, sušení těstovin, skladování a balení, dělení a jiné.

Praxe:

V praktické části bude vyrobeno několik vzorků (sortiment vaječné, bezvaječné, semolinové, s obsahem vlákniny) těstovin.

V praktické části se bude vyrábět:

  • polévka minestrone – flíčky s přídavkem luštěninové mouky,
  • polévka rajská – ravioly s červenou řepou v těstě a masovou náplní,
  • canelloni se špenátem a omáčkou (smetana, sýr a rajská omáčka),
  • salát s tagliatelle (s vlákninou vyrobené na lisu) s tuňákem, sýrem a olivami,
  • jako dezert těstovinový koláč s kokosem a mandlemi.

Informace o lektorech

Odborná garantka kurzu a lektorka doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D. je vyučující s dlouholetou praxí v oboru, odborná garantka a vyučující předmětu Zpracování rostlinných produktů, Technologie cereálií, Cukrářské technologie aj., garantka pekařského provozu na MENDLU v Brně (oprávnění prodeje pekařských výrobků).

Dále se na výuce bude podílet doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.


Rozsah kurzu

1 den (8 vyučovacích hodin)

Teoretická i praktická výuka bude probíhat v budově N v laboratoři senzorické analýzy a v technologické laboratoři (MENDELU, Ústav technologie potravin).


Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí a vlastnoručně vyrobených výrobků obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.


Termín kurzu

bude upřesněno


Cena kurzu

 2 100 Kč

Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory, stud.materiály, materiál nutný pro výrobu aj.


Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Kontakty

organizační zajištění

Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz

odborná garantka kurzu

doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav technologie potravin (AF)
+420 545 133 068
viera.sottnikova@mendelu.cz



Fotogalerie

Studentka

Chcete
studovat
na ICV MENDELU?

Vše, co potřebujete vědět: