Surikata

Výroba kváskového chleba

2. 10. 2017 -

Výsledek obrázku pro bread

1denní kurz Vám umožní dozvědět se informace o zpracování žitné mouky, její kvalitě a podstatě pečení kváskového chleba. V teoretické výuce budou zmíněna témata jako kvalita vstupní suroviny, legislativa, jakost žitné mouky či biochemické procesy při výrobě. Praktická část bude změřena na přípravu kvásku a výrobu kváskového chleba.

Výroba kváskového chleba


Komu  je kurz určen

Všem zájemcům, kteří chtějí získat nové informace o zpracování žitné mouky, její kvalitě a podstatě pečení kváskového chleba, chtějí si rozšířit svoje znalosti a odbornost.  Pro ty, co s pekařskými výrobky pracují, i milovníky kvalitního pečiva, kteří se o tomto oboru chtějí dozvědět více.


Obsah kurzu

  • Kvalita vstupní suroviny - vliv cereálií na výživovou bilanci
  • Legislativa - právní předpisy
  • Pekařská jakost žitné mouky
  • Biochemické procesy probíhající při zrání těsta
  • Biochemické procesy v průběhu pečení
  • Vady chleba

Praxe:

  • Praktická výroba kváskového chleba a příprava kvásku

Informace o lektorech

Odborná garantka kurzu a lektorka  Ing. Viera Šottníková, Ph.D. je vyučující s dlouholetou praxí v oboru, odborná garantka a vyučující předmětu zpracování rostlinných produktů, technologie cereálií, cukrářské technologie aj., garantka pekařského provozu na MENDELU (oprávnění prodeje pekařských výrobků).

Lektorka Ing. Hana Bačíková je absolventka oboru Technologie potravin (Ústav technologie potravin AF MENDELU), provozuje obchod Farmářské pochoutky (s výrobou kváskového chleba), autorka, knihy: Kváskové pečivo slané. Výrobna tradičních lázeňských oplatek s označením Moravia.


Rozsah kurzu

1 den (6 vyučovacích hodin) teoretická i praktická výuka bude probíhat v budově M2, Zemědělská 1, Brno (MENDELU, Ústav technologie potravin, praxe v provozních laboratořích)


Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí, studijních materiálů a vlastnoručně vyrobených výrobků obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.


Termín kurzu

12. 1. 2018, od 9 hod.


Cena kurzu

1 200 Kč

Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory, stud.materiál, materiál nutný pro výrobu pekařských výrobků.


Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Kontakty

organizační zajištění

Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz

odborná garantka kurzu

Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav technologie potravin (AF)
+420 545 133 068
viera.sottnikova@mendelu.cz


Přihlašovací formulář

Osobní údaje

*nezbytné údaje k odeslání přihlášky

Fakturační údaje

Souhlasím s obchodními podmínkami

  

Antispam