Surikata

Výroba běžného a jemného pečiva

23. 3. 2017 -

NOVINKA! 2denní kurz s termínem 29. - 30. 8. 2017 Vám umožní dozvědět se informace o zpracování mouky, její kvalitě a podstatě pečení běžného a jemného pečiva. V široké teoretické výuce budou zmíněna témata jako kvalita surovin, výrobní technologie, princip kynutí a kvalita lepku, mýty o bezlepkové dietě, procesy při zrání těsta a během výroby či vady pekařských výrobků. Praktická část bude změřena na výrobu běžného a vícezrného pečiva a výrobu jemného pečiva.

Výroba běžného a jemného pečiva


Komu  je kurz určen

Všem zájemcům, kteří chtějí získat nové informace o zpracování mouky, její kvalitě a podstatě pečení běžného a jemného pečiva, chtějí si rozšířit svoje znalosti a odbornost  Pro ty, co s pekařskými výrobky pracují (menší i větší provozy), i milovníky kvalitního pečiva, kteří se o tomto oboru chtějí dozvědět více.


Obsah kurzu

  • Kvalita vstupní suroviny - vliv cereálií na výživovou bilanci
  • Legislativa - právní předpisy
  • Mlynářské technologie
  • Pekařská jakost pšeničné mouky
  • Princip kynutí a kvalita lepku
  • Mýty o bezlepkové dietě
  • Pekařská jakost žitné mouky
  • Biochemické procesy probíhající při zrání těsta
  • Biochemické procesy v průběhu pečení
  • Vady pekařských výrobků

 

Praxe:

Praktická výroba běžného a vícezrného pečiva s přídavkem vlákniny.

Praktická výroba jemného pečiva


Informace o lektorech

Odborná garantka kurzu a lektorka  Ing. Viera Šottníková, Ph.D. je vyučující s dlouholetou praxí v oboru, odborná garantka a vyučující předmětu zpracování rostlinných produktů, technologie cereálií, cukrářské technologie aj., garantka pekařského provozu na MENDELU (oprávnění prodeje pekařských výrobků).

Dále se na výuce bude podílet doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.


Rozsah kurzu

1.den - teoretická výuka (6 hodin) - výuka v budově M2 (MENDELU, Ústav technologie potravin)

2. den - výroba pekařských výrobků (6 hodin výuky v provozních laboratořích) - výuka v budově M2 (MENDELU, Ústav technologie potravin)


Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí a vlastnoručně vyrobencýh výrobků obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.


Termín kurzu

29. - 30. 8. 2017


Cena kurzu

zaváděcí (snížená) cena pro termín 29. - 30. 8. 2017: 1 300 Kč

Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory, stud.materiál, materiál nutný pro výrobu pekařských výrobků.

 


Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Kontakty

organizační zajištění

Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz

odborná garantka kurzu

Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav technologie potravin (AF)
+420 545 133 068
viera.sottnikova@mendelu.cz


Přihlašovací formulář

Osobní údaje

*nezbytné údaje k odeslání přihlášky

Fakturační údaje

Souhlasím s obchodními podmínkami

  

Antispam