Surikata

Výroba cukrářských produktů

22. 3. 2017 -

NOVINKA! V 2denním kurz se dozvíte nové poznatky ze zpracování mouky (vč. bezlepkové varianty) na cukrářské výrobky - muffiny, cookies, cupecake. V široké teoretické výuce budou zmíněna témata jako kvalita surovin, mýty o bezlepkové dietě a výroba bezlepokvých výrobků, vady cukrářských výrobků a technologie jejich výroby. Praktická část bude zaměřena na výrobky: muffiny, cookies a cupecake.

 

Výroba cukrářských produktů


Komu  je kurz určen

Všem zájemcům, kteří chtějí získat nové informace o zpracování mouky na moderní cukrářské výrobky (muffiny, cookies, cupecake), jejích kvalitě a podstatě pečení, chtějí si rozšířit svoje znalosti a odbornost.  Pro ty, co s cukrářskými výrobky pracují (menší i větší provozy), i milovníky kvalitního cukrářského produktu, kteří se o tomto oboru chtějí dozvědět více.


Obsah kurzu

  • Kvalita vstupních surovin
  • Legislativa - právní předpisy
  • Pečivárenská jakost pšeničné mouky
  • Mýty o bezlepkové dietě
  • Tvorba střídy bezlepkových výrobků
  • Technologie výroby muffin a cup cake
  • Technologie výroby cookies
  • Vady cukrářských výrobků

Praxe:

Praktická výroba muffin lepkových i bezlepkových s přídavkem vlákniny. Praktická výroba cookies i cupcake.


Informace o lektorech

Odborná garantka kurzu a lektorka  Ing. Viera Šottníková, Ph.D. je vyučující s dlouholetou praxí v oboru, odborná garantka a vyučující předmětu zpracování rostlinných produktů, technologie cereálií, cukrářské technologie aj., garantka pekařského provozu na MENDLU (oprávnění prodeje pekařských výrobků).

Dále se na výuce bude podílet doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.


Rozsah kurzu

1. den - teoretická výuka (celkově 6 hodin teoretické výuky) - výuka v budově M2 (MENDELU, Ústav technologie potravin)

2. den - výroba cukrářských výrobků (celkově 6 hodin výuky v provozních laboratořích) - výuka v budově M2 (MENDELU, Ústav technologie potravin)


Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí a vlastnoručně vyrobencýh výrobků obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.


Termín kurzu

září/říjen 2017, termín bude upřesněn


Cena kurzu

zaváděcí (snížená) cena pro termín září/říjen 2017: 1 400 Kč

Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory, stud.materiál, materiál nutný pro výrobu cukrářských výrobků.


Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Kontakty

organizační zajištění

Zdeňka Šobová
Oddělení dalšího odborného vzdělávání (ICV)
+420 545 135 218
sobova@mendelu.cz

odborná garantka kurzu

Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav technologie potravin (AF)
+420 545 133 068
viera.sottnikova@mendelu.cz


Přihlašovací formulář

Osobní údaje

*nezbytné údaje k odeslání přihlášky

Fakturační údaje

Souhlasím s obchodními podmínkami

  

Antispam